Ako prepojiť bezdrôtové reproduktory so smartfónom

Kúpili ste si bluetooth reproduktor a neviete, ako ho spárovať s vašim smartfónom? Prinášame vám jednoduchý postup, ako to urobiť.

Žena s bezdrôtovým reproduktorom

Všetky reproduktory je možné pripojiť cez Bluetooth k vášmu telefónu nasledovne:

  1. Zapnite reproduktor a bluetooth vo vašom smartfóne.
  2. V smartfóne následne zvoľte možnosť “povoliť nové pripojenia”, pokiaľ vám reproduktor automaticky nenašlo.
  3. Nakoniec v smartfóne kliknite na názov bluetooth zariadenia, aby sa spolu spárovali.
  4. Hotovo. Môžete počúvať vašu obľúbenú hudbu či podcast vo vysokej kvalite.

Čo robiť, ak sa vám nepodarí spárovať zariadenia?

Pred prvým párovaním sa uistite, že sú obidve zariadenia v dostatočne blízkej vzdialenosti. Pracovný rozsah všetkých Carneo reproduktorov je do 10 metrov až 15 metrov. Ak sa vám to napriek blízkej vzdialenosti nepodarí, vypnite a znova zapnite Bluetooth, spustite aktualizáciu softvéru alebo reštartujte smartfón. Ak máte pocit, že je chyba na strane reproduktora, skontrolujte, či je nabitý. Ak áno a pripojenie je stále neúspešné, postupujte podľa pokynov výrobcu.

Ďalšie možnosti, ako prehrávať hudbu na reproduktore

Ak sa vám napríklad vybije telefón, ale chcete si aj naďalej užívať kvalitný zvuk, určite oceníte možnosť prehrávania hudby z vloženého USB kľúča alebo Micro SD karty. Niektoré reproduktory ako napríklad Carneo StreetDragon 3 eXtreme majú tiež AUX výstup a v balení nájdete 3,5 mm jack kábel.

Prenosný reproduktor CARNEO StreetDragon 3 eXtreme

Inteligentné technológie vám výrazne uľahčia život

Okrem reproduktorov je možné k telefónu pripojiť aj bluetooth slúchadlá a smart wearables, teda fitness náramky alebo smart hodinky. Spôsob párovania je rovnaký ako pri reproduktoroch. Dokonca si k telefónu môžete naraz pripojiť slúchadlá aj smart hodinky a pohodlne si užívať ich výhody, ktoré sme spomenuli v našich ostatných článkoch.

Bluetooth technológie vám uľahčia život